Кулінарія

З’їли відразу і просили ще смачні пиріжки з соковитою начинкою рецепт м’якого тесту на кефірі і вершковому маслі

Дуже смачні пиріжки з соковитою начинкою з філе індички, картоплі і цибулі. Тісто виходить м’яке і здобне, його зовсім не складно приготувати, а головне ніяких дріжджів. Швидко замісив тісто, додав начинку і в духовку. Все дуже швидко і просто! Замість індички можна додати куряче філе, яловичину або баранину, тільки випікати приблизно +/-1 годину, щоб м’ясо встиг приготуватися.

Інгредієнти для тіста

1. Кефір – 250 мл

2. Масло вершкове – 100 гр.

3. Яйце – 1 шт.

4. Сіль – 1/2 ч. л.

5. Цукор – 1 ч. л.

6. Борошно – (+/-)450 гр.

7. Розпушувач – 8 гр.

Інгредієнти для начинки

1. Філе індички – 400 гр.

2. Картопля – 200 гр.

3. Цибуля – 2 пор. шт.

4. Сіль, перець чорний – за смаком

5. Масло вершкове – 50 гр.

Приготування тіста

У мисці добре змішати віночком: яйце, сіль, цукор, кефір і розтоплене (остигле) вершкове масло. Поступово підсипаючи просіяне борошно з розпушувачем, замісити м’яке тісто.

Приготування начинки

Цибулю дрібно нашаткувати. Картоплю і філе нарізати на дрібні кубики і відправити до цибулі. Посолити і поперчити за смаком. Добре перемішати. За бажанням можна додати зіру.

Стіл присипати трохи борошном. Тісто розділити 15 рівних частин. Розкачати кожну, товщиною близько 0,5-0,7 див. В центр викласти начинку. . . і сформувати трикутник, залишивши невеликий отвір. Необхідно дуже добре скріпити краю, щоб у процесі випікання вони не розійшлися.

В отвір покласти шматочок вершкового масла.

Випікати при 180⁰, орієнтовно 45 хвилин. Після змастити розтопленим вершковим маслом.