Кулінарія

Навіщо я додаю в котлети сир: ділюся улюбленим рецептом (від інших котлет мій малюк відмовляється)

Так навіщо я додаю в котлети сир? Складно пояснити, наскільки змінюється смак улюбленої страви. Дуже-дуже рекомендую спробувати.

Але тут важливо правильно вибрати сир. Він повинен бути дрібнозернистим і зовсім не кислим (! ). Сир бажано подрібнити в блендері або перетерти через сито (але не до пасти! ). А ось кислоту з сиру складно прибрати. Якщо сир попався кислий – він тільки зіпсує блюдо. Краще його в котлети не додавати.

У мене домашній сирок (я готую сама). Для цього рецепту він ідеально підходить

Додаю до сиру курячий фарш, борошно, сіль, чорний перець, сир і яйце. Перемішую все гарненько і відбиваю фарш.

Фарш я відбиваю для будь-яких котлет

Вологими руками формую котлетки, обвалюю їх у панірувальних сухарях. Сухарі у мене теж домашні. Ось

У ці котлети я не додаю ні часник, ні лук, ні зелень. Вони тут не потрібні. Рекомендую спробувати саме за рецептом.

Обсмажую котлети на олії до рум’яної скоринки. Потім перевертаю, накриваю кришкою і на середньому вогні готую ще кілька хвилин.

Можна запекти в духовці, але на сковороді намноооого смачніше

Під кришкою котлети добре пропарити. Але можна викласти обсмажені котлетки в каструлю, додати трохи вершкового масла і води. І протушкувати на невеликому вогні хвилин 5-7.

Котлети виходять дуже соковитими! І неймовірно вершковими. Всередині ніжні, зовні з хрусткою скоринкою. М-м-м-м.

Вони ідеальні

А ось маленька ручка тягнеться за котлеткою

Рецепт:

Курячий фарш – 500 г

Сир – 250 г

Твердий сир – 50 г

Яйце – 1 шт.

Борошно – 2 ст. л.

Сіль

Перець чорний мелений

Сухарі панірувальні

Схожі мої рецепти дивіться по тегу:

#кухня навиворіт з курки

#кухня навиворіт на вечерю

#кухня навиворіт закуски