Кохання

Рецензія на аніме «тераса кафе богинь» (2023)

Як виглядають герої аніме «Тераса кафе богинь» ми тепер в курсі, почнемо короткий освітлення зав’язки.

Японський студент Хаято Касукабэ після трирічної відсутності повертається додому з метою отримати спадщину нещодавно померлої бабусі, з якою він посварився і ці три роки навіть не розмовляв. Ніщо не радує його очей – Хаято відразу ж вирішує, що будинок краще знести, ніж намагатися продати. Але дуже швидко виявляється, що бабусине спадщина складається не тільки з будинку з кафе – до нього додається п’ять постоялиц, вони ж тутешні працівниці.

І ці працівниці з перших хвилин знайомства встигають посвітити перед нашим героєм різними принадами – усі, одна за одною. Хоча самого хлопця такий розвиток подій не надихає. І цілком можливо, що це з-за того, що його, прийнявши за грабіжника, починають бити, причому досить сильно і ногами, після чого і зовсім пов’язують. Конфлікт переходить в гостру фазу: ввівши ідіоток у курс того, що він тепер господар цієї розвалюхи, Хаято пропонує «богиням» вимітайтеся отседова на мороз, але аніме було б коротким, якщо б у нього вийшло так просто звільнити приміщення, зайняте забіякуватими красунями.

Дармоедкам не подобається перспектива залишитися без безкоштовного житла, але їм не вдається відразу дійти до простої думки, що непогано б порозумітися з новим господарем, і тоді він, бути може, навіть передумає їх виганяти. Корисно було б перестати його бити, або хоча б робити це м’якше, а ще корисніше. ні, цього не буде, не хентай ж.

Загалом, лише опинившись на вулиці, дівчата вирішують все ж, помізкувавши, спробувати знайти підхід до Хаято. Однією з них – Ріхо, найрозумнішою рудої красуні, все-таки приходить в голову думка спокусити героя. Тут було б доречно ближче познайомити глядача і з іншими «гувернантками». Зліва направо: Акане – гітаристка інді-групи і блондинка, але нетипова, найспокійніша і доросла з дівчат; Сирагику – в кафе займається готуванням, дуже скромна, але тільки до тих пір, поки не сп’яніє; Ока, також відома як «скажена собака», спеціалізується на пошитті фансервисной одягу; Ами – єдина школярка серед героїнь, при цьому володарка найбільшої грудей, їй 18 років, але на вигляд їй більше 12-ти не даси, ця постійно все псує і ламає по дурості.

Отже, Ріхо придумує декілька планів догоджання головного героя і приймається кидати подруг в бій одну за іншою: у Оки з нарядом покоївки і горілої куркою виходить не дуже, в Амі з голим пузом і пробіжкою теж, але, хоч герой зовні і тримається як кремінь, а його серце все ж чіпають їх спроби і, лежачи у ванні, він рефлексує, що веде себе як лиходій з кіно, віднімаючи у бідолах настільки дорогий їм будинок.

Ріхо тим часом продовжує: вона розраховує опоить Сирагику щоб та стала розпусною, після чого її модно було б підсунути в ліжко до Хаято, зняти їх разом і шантажувати його отримано відео. Відмінний план, надійний, як швейцарський годинник! Чому і перед ким Хаято має компрометувати це відео, щоб він піддався такому шантажу, Ріхо не замислюється. У будь-якому випадку все йде не за планом, тому що в справу втручається Ами і звично б’є Хаято – сцена настільки жорстока, що її навіть не показують; на думку юної драчуньи, саме Хаято винен у тому, що в його кімнату завалилася п’яна дівчина і почала до нього приставати. Звикайте, логіка – не її сильна сторона, зате її сильна сторона – безпосередньо груба сила.

На цьому місці герою б варто було остаточно рассвирепеть, але немає, бідолаха зовсім поплив від жіночої уваги. У нього ніколи не було повноцінної сім’ї – батьки загинули, коли він був зовсім малий, а тут дівчата всі говорять про якусь сім’ю, кафе називається Familia, та ще й Ока приходить з пловом за бабусиним рецептом. . .

А тому не дивно, що коли агент, який прийшов оцінювати місце і підтвердив, що побудувати парковку буде вигідніше, ніж утримувати це убоге кафе, до речі, чомусь вирішив наостанок відламати табличку з назвою «Familia», у Хаято спрацьовує його «сімейний» тригер і він приходить до несподіваної думки, мовляв, чорт з нею, з цією прибутком від паркування та навчанням у Токійському університеті, можна і взяти академ заради підняття кафешки на нові висоти!

Вражаюче самопожертву і міцне підборіддя. Герої справді будуть займатися кафе весь перший сезон: недарма воно – головне у назві. Це не тільки фон. При бабусі воно було хронічно збитковим, так що молодим людям доведеться чимало попрацювати, щоб вийти в плюс.

Те, скільки часу присвячено кафе, і в якихось деталях описана його робота, виділяє аніме в порівнянні з іншими гаремниками. Але сам сюжет аніме «Тераса кафе богинь» (2023) у загальному і цілому розгортається по класиці. Кожен з епізодів зазвичай присвячений одній з дівчат, у ньому розкриваються які-небудь деталі її минулого, Хаято допомагає впоратися з проблемою, в процесі трапляється багато незручних ситуацій, звичних для етті-гаремников, і. . .

І в результаті герої, очікувано, стають ще трішки ближче.

Плюси і мінуси аніме «Тераса кафе богинь» (2023)

Головне достоїнство цього аніме, яке, як це не дивно, одночасно багатьом може здатися і його недоліком – це воістину дистильований гарем, який ні на крок не відходить від жанрової формули, хоч прямо зараз в палату мір і ваг. Тому відразу можна констатувати, що цей тайтл зайде лише фанатам жанру. Тим же, кого однотипні гаремники не вставляють, і хто, подивившись навіть парочку таких, переситився ними настільки, що їх більше не пропонувати, ясна річ, краще буде пройти повз аніме «Тераса кафе богинь» (2023). Такий наїв їх явно не вразить.

До плюсів можна віднести також відмінно опрацьовані характери дівчат, вони не відразу розкриваються і спочатку можуть, навпаки, здатися плоскими. Але з часом кожна себе у всьому і всебічно проявляє. Хаято теж вигідно відрізняється від звичайного героя гарему: він діловитість, розумний, впевнений у собі, часом холоднокровний і корисний, так що цілком зрозуміло, чому їм може зацікавитися особа жіночої статі. А адже в гаремах найчастіше викликає подив, чому дівчата взагалі табунами крутяться навколо непримітного героя і змагаються за увагу при всьому тому, що він більше ніж порожнє місце з себе нічого не представляє. На цей рахунок автор підстрахувався – дівчат цікавить в першу чергу нерухомість. Але на додачу до неї цілком може піти і в цілому перспективний і легкотравний з якого боку не подивися юнак.

Сюжет за мірками гаремів досить різноманітний і не набридає незважаючи на всю свою неквапливість. Фансервіса багато – значно більше, ніж у популярних гаремниках останніх років, причому, він теж вельми різноманітний, при цьому сюжет поданий досить цікаво для того, щоб еротичні приколи повністю перетягнули всі ковдру на себе.

Тут немає вражаючою анімації, але гаремному аніме вона і не потрібна, куди важливіше дизайн персонажів, і з ним все в порядку – дівчат навіть можна відрізнити один від одного, а це вже серйозне досягнення. Візьмемо, приміром, ті ж «П’ять наречених». Напевно адже їх зробили близнючками просто щоб не морочитися з промальовуванням різноманітності форм і відмінностей у зовнішності. А ось «богині» з кафе – безумовно не близнята. Тут аніме одночасно примудрився угодитть любителям цілих п’яти різних типажів фігури! Закінчуючи з технічною частиною, можна додати, що опенінг і ендінг теж досить непогані і створюють потрібну атмосферу, як і взагалі весь підібраний саундтрек.

З мінусів ж аніме «Тераса кафе богинь» можна виділити те, що в першій серії дівчата ведуть себе дуже дратівливо. Ми, звичайно, розуміємо, що це зроблено спеціально, щоб краще показати динаміку розвитку їх відносин з Хаято, але тут автори на наш погляд перегнули. Аж надто дівчата до наївності нахабні і безпринципні спочатку. Досить імовірно, що багато кинули аніме на першій серії тільки з-за цього. Далі все, звичайно, буде краще, так що, варто було б набратися з цього приводу терпіння. Так що, якщо і вас почне вибивати з колії саме цей хід, варто дати продовження другий шанс.

Ще одна проблема аніме – автор манги не вміє жартувати, але постійно намагається. Спостерігати ці спроби буває то нудно, то соромно, і все із-за того, що жарт при всій її пишності і площини, здалася автору дуже кумедною, чого насправді немає. До цього, в принципі, можна звикнути і сприймати як специфіку хорошого в загальному-то аніме, але є мінус мінус. Адже якби на «Терасі» був ще і якісно пророблений гумор, а не чорти-що і збоку бантик, вона б виглядала про цього куди краще.

На Writeaprisoner. com у аніме «Тераса кафе богинь» 7. 3 бали. Не так багато, як хотілося б авторам шедевра. Але в світлі того, що аніме гаремної тематики зазвичай оцінюють ще нижче, то все виявляється цілком собі добре. А враховуючи, що це до всього ще й етті, то тут і зовсім потрібно віддати належне творцям. Тому рейтинг для саме такого тайтла – цілком непоганий. Любителі гаремів можуть сміливо додати ще бал, а ті, хто обома руками за те, щоб в аніме побільше роздягали героїнь – взагалі всі два, чого розмінюватися на дрібниці!

Другий сезон вже анонсовано, бути може в ньому герої, розібравшись з кафе і минулим, нарешті предметніше займуться особистим життям. Поки ж це гарем без особливого розвитку, але з досить приємними міні-сюжетами, дуже схожий на «П’ять наречених» – навіть «богинь» тут стільки ж.

На їх кількості, жанрі і студії подібності далеко не закінчуються: взагалі складається враження, що автор «Тераси» прагнув скопіювати «Наречених», і робив все те ж, але тільки додавав більше «полунички» щоб було веселіше. Тим більше, манга почала видаватися незабаром після того, як закінчилися «Наречені», які були одним з головних хітів журналу, і могла замышляться як пряма заміна. Поки що справи у графічного проекту йдуть добре, читачі задоволені розвитком сюжету, тому можна розраховувати, що і продовження аніме не підкачає.

Загалом, якщо вам подобаються гаремники, етті і особливо етті-гаремники, ласкаво просимо! Якщо ви тільки починаєте проиобщаться до культури аніме загалом і ще конкретно не визначилися з тим, який з мета-жанрів вам переважніше, теж неодмінно спробуйте цей тайтл на смак. «Тераса кафе богинь» (2023) – цілком гідний представник жанру, нехай навіть першого сезону місцями бракує романтики в традиційному її стилі. Іншим же глядачам прохання не турбуватися, тільки дарма витратите час, так і на тег «комедія», хоча він є на багатьох сайтах, не дивіться.

Адже, як вже було відмічено, місцеві жарти взагалі жартами можна назвати з дуже великою натяжкою.

Висновок

Всім, кого наша рецензія на аніме «Тераса кафе богинь» (2023) зайшла на стільки, що з’явилося бажання зацінити весь шедевр цілком. Ось вам посилання на онлайн-перегляд.